Ons team

Alma Mandigers

Gediplomeerd hondentrimster

Opgegroeid met een dwerg schnauzer/schapendoes kruising, Tervuerense herder en Bouvier des Flandres. Later met twee Spaanse waterhonden, de ingrediënten voor een hondengek to be. Dat is absoluut gebleken. De ‘roedel’ bestaat nu uit drie Riesenschnauzer peper en zout teefjes, Izzy (6 jaar), Ezra (2 jaar) en Pixel (pup).

 

Na mijn studie tot paraveterinair (dierenartsassistent) ben ik gaan werken bij een dierenspeciaalzaak. Hier heb ik bijna 6 jaar met plezier gewerkt. Vanuit daar kwam ik op het idee om een hondentrimsalon te beginnen.

 

Ook in mijn vrije tijd zit ik niet stil. Fotograferen is een andere passie van mij. Als ik na mijn werk en mijn hobby’s nog tijd over heb nemen Izzy, Ezra, Pixel en ik graag deel aan een show of dogsurvival. 

Ilse van den Langenberg

Gediplomeerd hondentrimster

Van jongs af aan was de interesse in dieren groot. Deze interesse is dan ook altijd gebleven en groeide alleen maar meer richting ‘’de hond’’. Tijdens mijn studie tot paraveterinair heb ik een dag mee mogen lopen bij Alma. Vanuit school volgde ik namelijk het keuzevak vachtverzorging. Later volgde een korte stage en na deze studie ben ik de opleiding tot hondentrimster gaan volgen. Vanuit mijn stage hier ben ik nu het team komen versterken.

 

Naast de bovengenoemde ervaringen heb ik al altijd honden om mij heen. Opgegroeid met Jack Russel terriërs en een Rhodesian Ridgeback. Momenteel hebben wij wederom een Rhodesian Ridgeback.

De honden

Het is eind 2014 als wij in contact komen met Trea Kroeske, fokker van Riesenschnauzers Peper en Zout. Ook wel te vinden onder de naam Riesenschnauzerkennel van de Telgthoeve (www.telgthoeve.nl) Na enkele maanden geduld hebben wij ons nieuwe honden vriendinnetje mogen ophalen; Izzy!


De plannen om te gaan showen waren er al snel, zo kwam ook het trimmen ter sprake. Dit is het moment geweest dat de passie voor het trimmen aangewakkerd is en goed ook. Naast het showen ben ik met de honden ook erg actief in de hondensport, dog survivals staan regelmatig op het programma. Tussen de runs in word er ook thuis fanatiek getraind.  


In 2019 volgt Ezra en in 2021 is roedel compleet na de komst van Pixel. Beide ook Riesenschnauzers Peper en Zout. Drie meiden, maar zo verschillend. Izzy is de spring-in-het-veld, waar ik ga gaat zij. En het liefste met flink wat snelheid! Ezra is het tegenovergestelde, zij staat in mijn schaduw en is het liefste aan het chillen. Pixel is een echte mix, overdag is ze het liefste lekker actief bezig. Dit mag ook op matige snelheid en ’s avonds is bankhangen met het baasje haar favoriete bezigheid. Het liefste half op schoot! 

De trimsalon

Onze ruimte is met veel aandacht ingericht. De trimsalon heeft een huiselijke uitstraling, waarbij er veel ruimte is voor de honden. Daarnaast zijn de ruimte en de meubelen goed te desinfecteren.

 

Zowel het bad als de trimtafels zijn elektrisch verstelbaar. Dit maakt dat wij grote en oude honden het gemak kunnen bieden om zelf op tafel te stappen. Deze tafels zijn voor ons ergonomisch verantwoord en maakt dat wij nog veiliger kunnen trimmen.

 

We beschikken over een kleine en grote bench en er is een kleine loopruimte aanwezig voor de grotere honden of als uw hond wat langer moet wachten.

CONTACT

Alma Mandigers

Oude Dijk 11A

5298BA Liempde (Noord-Brabant)

06-38334308

alldogstrimsalon@gmail.com

Volg ons op Facebook en YouTube